Monday, February 22, 2010

Nännimüüjate Liit!

Paar nädalat tagasi potsatas mu postkasti kutse reklaamkingituste teemalisele ümarlauale. Korraldajaks kolm konkurenti. Ürituse mõte oli arutada päevakajalisi probleeme ja sobivusel luua midagi ühenduse sarnast.
Eelmine esmaspäev siis käisin ja nägin ümarlaua ära. Kõigepealt soovitaksin lugeda Gunnar Okk´i raamatut ´´ Koosolekute kokaraamat ehk kuidas juhatada inimesi.´´ Suurepärane raamat! 64 lehekülge kerget meelelahutuslikku ja harivat lugemist. Algab sõnadega Murphy seadustest: ´´ Inimesed ja rahvad käituvad ratsionaalselt siis, kui kõik võimalused on ammendatud.´´
Kõik võimalused ei olnud veel ammendatud!
Koosolek kestis ca 2 tundi ja 2/3 sellest oli täiesti raisatud aeg. Kokku tuli 19 ettevõtte esindajat. Üks algataja ei ilmunud kohale, teine oli oma esinemise korralikult ette valmistanud kuid kolmas neist, Aure juht, viis jutu kohe kõrvalisele teemale ja hakkas rääkima hinnapoliitikast. Et nännimüüjad võiksid kokku leppida ikkagi hinnad millega t-särke müüa jne. ( Jah, see on sellesama ettevõtte juht, kes hiljuti sai meedias oma 15 minutit kuulsust virinaga Töötukassa hanke kohta. Et hanget tegi talle täiesti tundmatu isik ja selle isiku pärast muudeti suurettevõtte hanketingimusi üleöö. Me tunneme Aure juhiga teineteist ja oleme kursis üksteise ettevõtetega tegelikult rohkem kui 7 aastat.)
Asi läks teemast väga välja ja enamik kohalolijatest muutusid närviliseks. Esiteks hinnakujundus on alati olnud ja jääb minu arust ka alatiseks ettevõtte siseasjaks. Teiseks lõhnab igasugune kokkulepe hinnakartelli ja kriminaalse paragrahvi järgi.
Vale suu saadi vaikima ning koosolekul lepiti kokku koostöö edendamist laovarude ja kaubatranspordi alal. See peaks kohe ka klienditeeninduse kvaliteedis kajastuma.
Koostööd proovitakse ka ekspordis ja ja probleemsete ettevõtete kohta kajastuvas infovahetuses.
Muidu oli tore aeg ja saadi uute inimestega tuttavaks

No comments:

Post a Comment